2021. augusztus 26., csütörtök

Ha nem így élsz, mondj le az egészségről! #2 Az öngyógyulás-öngyógyítás módszerei

Tehát az előző blog folytatása: öngyógyító módszerek, öngyógyítás módszerei. Rendkívül "bonyolult", misztikus, rejtélyes, (tudományos) szerencsét igénylő, a hétköznapokban elérhetetlen dolgokat fogok felsorolni, mert ugye az öngyógyítás-öngyógyulás az nagyon elvont és laikus módon abszolút megvalósíthatatlan tevékenység...

Öngyógyulás-öngyógyítás módszerei 1. ALVÁS

Ezt a 21. század kimerítő rohanásában nem lehet eléggé hangsúlyozni! Ha az életünk nagy részét tekintve nem alszunk elég jól, eleget és elég jókor, mondjunk le az egészségről! (Próbáltál már 1 hétig folyamatosan ébren lenni? Hogy érezted magadat utána?) Ha nem vagyunk jól, lehetőleg ne vitézkedjünk önmagunk aktuális fog-összeszorítós, dicsőséges és magasztos túlvállalásával, és ne a kávéd döntsük magunkba nyaklószámra, hanem aludjunk annyit és úgy, amennyit a testünk aktuálisan valójában megkíván! Ehhez pedig vegyünk igénybe minden lehetséges életbarát segédeszközt, amit csak tudunk, kezdve a számunkra igazán kényelmes, ellazulást biztosító fekhellyel! Lehet, hogy szükséges hozzá észrevennünk, hogy a meglevő alvási körülményeink nem igazán optimálisak... És ha jót akarunk magunknak, a patikai legális tudatmódosítókat (pl. altatókat) is jó messzire kerüljük el, mert nem biztosítanak minőségi alvást.

Öngyógyulás-öngyógyítás módszerei 2. TÁPLÁLKOZÁS

Légzőszerv-működést támogató csípős zöldségek
(freeimages / chillies-onions-garlic-1523923)

2020-ban és 2021-ben sajnos divat tüdőpumpára kerülni, és ettől mániákusan rettegni... De ennek elkerülését elősegítendő, próbáltál-e már rendszeresen fogyasztani a légzőszervek vérkeringését javító, s ezáltal a működésüket támogató élelmiszereket? A csípős, "zorrtisztító" zöldségek nagy része mind ilyen: hagymafajták, torma, retek, gyömbér, paprika, stb. Mindenki fogyassza azt és úgy, ami akkor és ott és ahogy ízlik, jólesik neki! (E témában érdemes jó mélyen tanulmányozni például a Hagyományos Kínai Orvoslás táplálkozás részét.)

Tápanyagok: a megfelelő minőségű (ez lényeges!) vitaminok és ásványi anyagok is alapvetőek (lennének). Például a napfény és az általa testileg megtermelhető D vitamin nélkül nincs élet, nincs egészség, nincs jó közérzet. (Próbáltál már termelni teljes sötétben zöldséget? Lett belőle valami?) És ha már D vitamin, szükséges vele együtt K2, A és B vitaminokat és magnéziumot is bevinni, szedni - ez utóbbi a lelki egyensúlyhoz is nélkülözhetetlen. Ezen kívül cinket, szelént és más ásványi anyagokat is. Ideális esetben ezeket a táplálékunk tartalmazza, viszont a 21. századi nagyüzemi talajromboló mezőgazdaságnál sajnos nem ez a jellemző (e témában érdemes jó mélyen tanulmányozni az ortomolekuláris medicinát és a fermentálást).

Gondolom, azt nem kell külön ecsetelnem, hogy a táplálék mennyisége és a nem-bevitt toxinok (lásd pl. a bőrön át felszívódó háztartási vegyi anyagokat) is számítanak.

Folytatása következik!

Ha az előbbiekben további részleteket, személyedre szóló instrukciókat szeretnél, keress meg, várlak szeretettel. ;-)


Olvasnivalók:

Link: https://www.hazipatika.com/psziche/alvas/cikkek/gyogyito_alvas_nemcsak_a_stresszt_uzi_el/20151215160221
Letölthető PDF: https://drive.google.com/file/d/1vIpRelPPGCuRSPlBKx6w_RV57iAQ6gmY/view?usp=sharing

Link: https://hulladekmentes.hu/2019/09/18/10-termeszetes-zero-waste-gyogymod-megfazasra/
Letölthető PDF: https://drive.google.com/file/d/1dKsqO90iu51yN62L60PVV1ATM0AJxZXd/view?usp=sharing

Néznivaló: hogyan teszik tönkre a nagyüzemi mezőgazdaság jelenlegi termelési módszerei a termőtalajt, és ezzel az egészségünket is; és milyen más lehetőségek vannak, lennének? Avagy a Mérgezett Föld:
https://www.youtube.com/watch?v=i61OHaVRhiw

Magyar fejlesztésű, életbarát, Földbarát tápanyagbomba:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése