Mostanában sokat lehet hallani arról, hogy a szarvasmarhák metángázt termelnek, ami gyorsítja a globális felmelegedést. Ezért óva intenek a marhahús fogyasztásától, és mindenféle, olykor kifejezetten bizarr alternatív táplálkozási utakat kezdtek el keresni...
![]() |
Túlzott húsfogyasztás káros hatásai - a fenntarthatóságra és az egészségre (freeimages / 1257959_limousin_cow_staring) |
Természetvédő-egészségvédő ökotáplálkozás a húsfogyasztás káros hatásai ellen
Mindazonáltal, hogy közhelyeket hangoztassak, tényleg jobb a békesség, jobb a józanság, és jóból is megárt a sok. Hogy ne legyen szükség például olyan sok szarvasmarha tartására, egyáltalán nem ártunk vele magunknak, és a Föld bolygónak sem, ha csökkentjük a napjainkban sokszor túltolt húsfogyasztást. Előrebocsátom, hogy különcmagam nem vagyok a szélsőségek híve, nem vagyok vegetáriánus (habár tisztelem azokat, akik nem esznek húst), és nem is folytatok ketogén diétát; hanem a testem aktuális jelzései szerint táplálkozom, lehetőség szerint kerülve a függőségeket, de...
50 napos (környezetvédelmi) ökodiéta régebbről
Bármikor bele lehet kezdeni. A lényege, hogy egy hónapig csak olyan ételt fogyasszunk, ami 50 km-es körzeten belülről származik. (Beleértve a kenyérhez szükséges lisztet stb. is. Ahhoz az időponthoz képest, amikor legelőször hallottam erről, a termelői piacok megjelenésével és szaporodásával sokat fejlődött ennek a táplálkozási módnak a megvalósíthatósága.)
Húsmentes böjtölő ökonapok - nemcsak karácsony és húsvét előttre
A régi táplálkozási szokások mintájára, amikor is hetente maximum 1-2 napon került hús az asztalra. Legalább heti egy nap teljesen száműzzük az étrendünkből a húst. Minden húst, a szalámit, felvágottat, a májkrémet, a zsírt is.
További ökotáplálkozási tippek például itt: Ha nem így élsz, mondj le az egészségről...
Szerintem mindez nem olyan nagyon bonyolult...
Kb. 1:40-től:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése