2019. november 27., szerda

Mit tartalmaz a csapvíz? Lehetőségek ásványvíz és PET palack helyett

Mit tartalmaz a csapvíz?
Ezek a házi csapvizet tisztító szűrők
újonnan hófehérek voltak...
(saját fotó)

Régi dilemma sok embernél, hogy ásványvizet igyon, vagy csapvizet. A csapvíz mellett szól az, hogy jelentősen csökkenthető vele a hulladéktermelés, mert PET palack helyett a kulacs is megtölthető vele. (Egy átlagos család naponta kb. 4-5 üres PET palackot dob a kukába, ez országos szinten lehet akár 4-5 millió kidobott palack is. NAPONTA!!!)  Mellette szól az is, hogy a PET palackból a hírek szerint nemkívánt anyagok kerülhetnek az ásványvízbe. 

Viszont a csapvíz ellen szól az, hogy, főleg egyes településeken, bármit is mond a vízmű, nem megbízható minőségű. Lehet benne például arzén, rozsda, orvosság- és mezőgazdasági vegyszermaradványok; csőtörés után iszap és hasonlók. Ez utóbbit támasztja alá, ha megnézzük egy ozmózisos házi víztisztító berendezés szűrőit annak cseréjekor: hááát sokszor nem nyújtanak bizalomgerjesztő látványt. :-( Ha nem szűrjük házilag a csapvizet, akkor azt a barna anyagot, amit a szűrőkben lehet látni, a vesénknek kell kiszűrnie. Lásd itt a mellékelt képet.

A csapvíz kémiailag és mikro-fizikailag sem forrásvíz :-(

A csapvíz valószínűleg több szinten sem hasonlít ahhoz a vízhez, amit egy tiszta vízű patak biztosítana az embernek. Többnyire a vízvezetékrendszer szállítja a folyótól vagy a föld gyomrából a 21. századi emberhez, és a vízvezeték állapota némely helyen kérdéses. Ráadásul a víz a vezetékben a gyors, egyenes vonalú folyás miatt elveszti a természetes, a Föld természeti környezetétől kapott mágneses töltését. Ezért is van az, hogy a növények azt a lágy formáját szeretik, ami az égből közvetlenül rájuk hullik, és a csőbe tuszkolt, mesterségesen kezelt formájától nem lesznek igazán szépek! Az ásványvízben a mágneses töltés talán még megvan.

Tehát, mi a megoldás PET palack helyett?

PET palack helyett lehetőség:
házi víztisztító

A szerző úgy gondolja, hogy több jó lehetőség is van erre:

  • Visszatérés a visszaváltható üvegpalackban forgalmazott ásványvizekhez. Ez egészséges, de akkor lesz igazán földbarát, ha az ásványvizek terjesztése nem jár szén-dioxid kibocsátó szállítással.

  • Az egészséges házi vízkezelés; alapvetően a megfelelően karbantartott házi víztisztítók használata; és a víz mágneses visszatöltése. Itt a vízkezelő eszközöket körülbelül 10 évente kell megvenni, és évente karbantartani, ami jóval kevesebb szén-dioxid kibocsátó szállítással jár. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel kevesebb pénzbe kerül!!!

  • A kettő kombinációja. Mi jelenleg a főzéshez házilag kezelt csapvizet használunk, iváskor pedig ásványvízzel keverjük.

Egy megbízható magyar cég, aki házi víztisztító készülékeket telepít és tart karban (megkeresésük esetén hivatkozz a Földbarát Titi blogra!):  

http://kisvaros.hu/


Ráadás plusz: MÁGNESES VÍZKEZELÉS

PET palack helyett lehetőség:
mágneses vízkezelés
Egy másik magyar cég az Ökonet-Biocom, akitől mágneses vízkezelő Ökomag nevű ökogolyót vagy öko-mágnesgyűrűt (Turbo Booster) lehet rendelni. Ezek használhatók a csapvíz és a mosóvíz mágneses kezeléséhez is. A mágnesesen kezelt vízből egyrészt kevésbé rakódik le - csapódik ki a vízkő a mosógépbe (tehát nem szükséges Kalgon vízlágyító), másrészt így a víz visszakapja a Föld mágneses töltését (ezt a vízvezeték csőhálózatban őt ért hatások - ütések miatt veszíti el). Az ilyen vizet az emberi test sejtjei is jobban szeretik, és a növények is. Így lesz tulajdonképpen forrásvíz minőségű a víz. További információk itt:
https://foldbarat-t.blogspot.com/p/egeszseg-es-foldbarat-termekek.html

Hé, ember! Rajtad is múlik! Ilyen okos háztartási változtatásokkal TE is nagyon sokat tehetsz az UTÓDAID JÖVŐJÉÉRT, a FÖLDÉRT, a PÉNZTÁRCÁDÉRT, és még a saját EGÉSZSÉGETEKÉRT is! (Feltéve, ha nem akarsz olyan "menő" és divatos lenni, hogy sokat költesz életromboló és egyébként helyettesíthető vegyszerekre, eszközökre ...)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése